Region Örebro läns webbplats för personal inom vård och omsorg.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Att söka ST-tjänst

I Region Örebro län finns två rekryteringsvägar för specialisttjänstgöring i allmänmedicin, en samordnad rekryteringsprocess för både interna och externa sökande samt en för endast interna sökande. Vill du lämna in en intresseanmälan för tjänst som underläkare på vårdcentral? Kontakta rekryteringsansvarig längre ner på sidan.

Samordnad rekrytering

Innan rekryteringen startar gör studierektorer en bedömning om vilka vårdcentraler som har goda förutsättningar för utbildning, handledning och kollegial samhörighet. Därefter öppnas ansökningsperioden som sker under tre tillfällen 2024:

  • Vecka 12-16
  • Vecka 33-36
  • Vecka 45-48

Ansökan lämnas in via vår annons som du hittar på sidan Lediga jobb. Du är också välkommen att skicka in din ansökan tidigare till rekryteringsansvarig så sparas den till närmsta ansökningsperiod.

Vad händer när ansökan lämnats in?

När en ansökan blivit inlämnad kontaktas kandidaten för ett första samtal av rekryteringsansvarig för att ta reda på eventuella önskemål eller för att komplettera ansökan. Dessutom erbjuds kandidaten ett informationssamtal med studierektor om vilka vårdcentraler som är aktuella och hur en ST är upplagd i Region Örebro län.

Efter avslutad annonsering genomför verksamhetschefer, studierektorer och rekryteringsansvarig urval som utgår från kandidatens önskemål och verksamheternas förutsättningar. Interna sökande som redan arbetar på en vårdcentral är prioriterande i tillsättningsprocessen och sedan blir externt sökande kandidater erbjudna en eller flera intervjuer där vårdcentralscheferna ansvarar för intervju och lönesamtal.

När vårdcentral och kandidat kommit överens om ST i allmänmedicin kan den starta i enlighet med kandidatens förutsättningar. 

Intern rekrytering

För vissa medarbetare i Region Örebro län kan specialisttjänstgöring i allmänmedicin starta löpande under hela året och ske utanför den centraliserade rekryteringsprocessen. Detta gäller medarbetare som tjänstgjort i regionen under en AT, BT eller de som arbetat på en vårdcentral som underläkare i minst 3 månader. Under tjänstgöringen ska underläkaren haft strukturerad handledning och bedömningar ska ha blivit gjorda.

När en underläkare är intresserad av en ST-tjänst har den två kontaktvägar för att initiera processen. Om den önskar göra sin ST-tjänst på den vårdcentral den tjänstgjort på kontaktas vårdcentralschefen som sedan ansvarar för och driver rekryteringen tillsammans med verksamhetschef, studierektor och rekryteringsansvarig.

Om underläkaren är intresserad av en ST-tjänst på annan vårdcentral kontaktas rekryteringsansvarig som tillsammans med studierektorer för en dialog med underläkaren om lämpliga vårdcentraler med grund i goda förutsättningar för utbildning samt underläkarens önskemål. Därefter erbjuds underläkaren en eller flera intervjuer där vårdcentralschefen ansvarar för och driver rekryteringen.

Kontakter

Rekryteringsansvarig, Område nära vård

Magnus Borglund

ST-studierektor

Maria Nyström

Distriktsläkare

ST-studierektor

Hanne Carlsson

Distriktsläkare

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 2 april 2024