Region Örebro läns webbplats för vårdpersonal

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Jobba med högspecialiserad strokevård

Nu utvecklar vi vår strokevård! Under våren inför vi trombektomi som en ny och högspecialiserad behandling på Universitetssjukhuset i Örebro (USÖ). Tycker du att det låter spännande och vill vara delaktig i uppstarten av ett av Sveriges nya trombektomicentrum – då är du som är utbildad sjuksköterska välkommen med din ansökan.
Datortomografi, skicktröntgen, USÖ
Datortomografi, skicktröntgen, USÖ
Vårdavdelning strokepatient

Jobba hos oss!

Till vårt nya trombektomicentrum söker vi dig som är sjuksköterska och som gillar akutsjukvård och vill vara med och utveckla vården.

Hos oss blir du del i ett team och får arbeta i en lärorik, utvecklande och inspirerande miljö.

Vi ger dig en anpassad introduktion samt vidareutbildning inom strokevård. Är du nyutbildad eller ny inom Region Örebro län erbjuder vi dig ett introduktionsår för bästa start på din nya arbetsplats.  

Välkommen att bli en i vårt team!

Strokeenheten består av en vårdavdelning med 16 vårdplatser, en strokemottagning och ett mobilt stroketeam.

Vi arbetar i tvärprofessionella team där alla professioners specialkompetens värdesätts för att uppnå hög kvalité på strokevården. För varje patient sätts ett individuellt anpassat team samman för att kunna tillgodose individens behov av behandling och rehabilitering. I teamet ingår: sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, logopeder, kurator och dietister.

Avdelningen är en akutvårdsavdelning med högspecialiserad strokevård, där vi nu är på väg att ta nästa steg i att bli ett av Sveriges nya trombektomicentran.

Neruo- och rehabmedicinska kliniken

Strokeenheten ingår i neuro- och rehabmedicinska kliniken, som är en universitetssjukvårdsenhet med både högspecialiserad och specialiserad vård med ett fokus på utveckling, forskning och utbildning.

Läs mer om neuro- och rehabmedicinska kliniken

Som sjuksköterska på strokeenheten kommer du att vara en del i att ansvara för Rädda hjärnan larmkedjan. Det innebär att behandla patienter i det absoluta akutskedet på röntgen och sedan fortsatt behandling och övervakning på avdelning 92.

Som sjuksköterska arbetar du i nära samarbete med röntgen, ambulansen, NIMA (neurointermediär vårdavdelning) samt med andra sjukhus.

Du kommer även att jobba med att säkerställa det omvårdnadsbehov varje enskild patient har. Det innebär allt från att vara med och bedöma vilka åtgärder patienten behöver under vårdtiden till att trygga hemgången. Allt i nära samarbete med övriga teamet. 

Avdelning 92 strokepatient
Strokepatient avdelning 92, USÖ
Strokepatient vårdavdelning

När en människa drabbas av stroke eller TIA är tid viktigt. Vi säger att tid är hjärna! På strokeenheten finns idag en väl inarbetad akutvårdskedja "Rädda hjärnan" som vi är väldigt stolta över och som möjliggör för patienten att få akut behandling. 

Beroende på tiden mellan insjuknande till ankomst till sjukhuset kan olika akuta behandlingar ges:

  • Trombolys
    Ett högpotent propplösande läkemedel.
  • Trombektomi
    Mekanisk metod för att avlägsna proppar i hjärnan. 

Sveriges bästa universitetssjukhus 2018 och 2019

Universitetssjukhuset Örebro har vunnit tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus två år i rad. I den prestigefulla kategorin Medicinsk kvalitet tog USÖ hem utmärkelsen tre år i rad: 2017, 2018 och 2019.

Bästa sjukhus 2018 2019

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 1 mars 2021