Region Örebro läns webbplats för personal inom vård och omsorg.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Jobba med högspecialiserad strokevård

Strokevården utvecklas och vi har infört trombektomi som en ny och högspecialiserad behandling på Universitetssjukhuset i Örebro (USÖ). Tycker du att det låter spännande och vill vara delaktig i arbetet på ett av Sveriges nya trombektomicentrum – då är du som är utbildad sjuksköterska välkommen med din ansökan.

Datortomografi, skicktröntgen, USÖ
Datortomografi, skicktröntgen, USÖ
Vårdavdelning strokepatient

Jobba hos oss!

Vi söker dig som gillar akutsjukvård och som vill utveckla vården. Du blir del i ett team och får arbeta i en lärorik och inspirerande miljö.

Du får anpassad introduktion och utbildning inom strokevård. Om du är nyutbildad eller ny i regionen erbjuder vi ett introduktionsår för bästa start hos oss.

Välkommen att bli en i vårt team!
Läs mer och ansök här.

Strokeenheten består av en vårdavdelning med 12 vårdplatser, en strokemottagning och ett mobilt stroketeam.

Vi arbetar i tvärprofessionella team där alla professioners specialkompetens värdesätts för att uppnå hög kvalité på strokevården. För varje patient sätts ett individuellt anpassat team samman för att kunna tillgodose individens behov av behandling och rehabilitering. I teamet ingår: sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, logopeder, kurator och dietister.

Avdelningen är en akutvårdsavdelning med högspecialiserad strokevård, där vi nu tagit nästa steg i att bli ett av Sveriges nya trombektomicentran.

Verksamhetsområde neuro och rehabmedicin

Strokeenheten ingår i verksamhetsområde neuro- och rehabmedicin som är en universitetssjukvårdsenhet med både högspecialiserad och specialiserad vård med fokus på utveckling, forskning och utbildning.

Läs mer om verksamhetsområde neuro och rehabmedicin

Som sjuksköterska på strokeenheten kommer du att vara en del i att ansvara för Rädda hjärnan larmkedjan. Det innebär att behandla patienter i det absoluta akutskedet på röntgen och sedan fortsatt behandling och övervakning på neuroavdelning 92.

Som sjuksköterska arbetar du i nära samarbete med röntgen, ambulansen, NIMA (neurointermediär vårdavdelning) samt med andra sjukhus.

Du kommer även att jobba med att säkerställa det omvårdnadsbehov varje enskild patient har. Det innebär allt från att vara med och bedöma vilka åtgärder patienten behöver under vårdtiden till att trygga hemgången. Allt i nära samarbete med övriga teamet. 

Avdelning 92 strokepatient
Strokepatient avdelning 92, USÖ
Strokepatient vårdavdelning

När en människa drabbas av stroke eller TIA är tid viktigt. Det viktigate är att det går så lite tid som möjligt tills dess att behandling startar. På strokeenheten finns idag en väl inarbetad akutvårdskedja "Rädda hjärnan" som vi är väldigt stolta över och som möjliggör för patienten att få akut behandling. 

Beroende på tiden mellan insjuknande till ankomst till sjukhuset kan olika akuta behandlingar ges:

  • Trombolys
    Ett högpotent propplösande läkemedel.
  • Trombektomi
    Mekanisk metod för att avlägsna proppar i hjärnan. 

Om du är intresserad och vill veta mer om oss och vårksamhet.
Kontakta beatrice.arting@regionorebrolan.se

Sveriges bästa universitetssjukhus 2018 och 2019

Universitetssjukhuset Örebro har vunnit tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus två år i rad. I den prestigefulla kategorin Medicinsk kvalitet tog USÖ hem utmärkelsen tre år i rad: 2017, 2018 och 2019.

Bästa sjukhus 2018 2019

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 3 mars 2022