Barn- och ungdomskliniken
Kliniken har cirka 200 anställda och många disputerade medarbetare samt en hög forskningsaktivitet. Vi har också en tradition som kursgivare för både ST-läkare, sjuksköterskor och barnsköterskor. Inom kliniken finns Dysmeli- och armprotesenheten som tar emot patienter från hela landet samt fungerar som ett kunskapscenter för hela Sverige.

Överläkare, medicinskt ansvarig Dysmeli- och armprotesenheten
Erik Stenninger
- Barn- och ungdomsmottagningen, USÖ (regionorebrolan.se)
- Barn- och ungdomsmottagningen, Stora Holmen, Örebro (regionorebrolan.se)
- Barn- och ungdomsmottagningen Hallsberg (regionorebrolan.se)
- Lekterapin, USÖ (regionorebrolan.se)
- Neonatalavdelning 35, USÖ (regionorebrolan.se)
- Vårdavdelning 26, USÖ (regionorebrolan.se)
Jobba hos oss!
I regionen finns bland annat tre sjukhus, 29 vårdcentraler, psykiatri och habiliteringsverksamhet där nästan 8000 personer arbetar. Universitetssjukhuset i Örebro är ett av sju sjukhus i landet som bedriver och utvecklar högspecialiserad vård. Sedan 2011 har vi läkarutbildning vilket även fört oss till en position som en etablerad aktör inom klinisk forskning i Sverige och internationellt. Läs mer på: Jobb och utbildning
Klinikens forskningsaktivitet är hög och även inom den paramedicinska personalgruppen bedrivs forskning. Dysmeli- och armprotesenheten är ett nationellt kunskapscenter.
För att behålla och utöka den höga kompetens som finns hos våra medarbetare både medicinskt, tekniskt och omvårdnadsmässigt arbetar vi intensivt med internutbildning, kvalitetsprojekt och på att stärka våra yrkesroller.
Vi bedriver CEPS-utbildning, teamträning i återupplivning av nyfödda.
Vi har en tradition som kursgivare för både ST-läkare, sjuksköterskor och barnsköterskor.
Dysmeli- och armprotesenhetens utbildning och kompetensutveckling
Hade du nytta av innehållet på denna sida?
Senast uppdaterad: den 17 december 2020