Region Örebro läns webbplats för personal inom vård och omsorg.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Frågor och svar

Här finns svar på de vanligaste frågorna om att jobba på vaccinationsmottagning.

Rekrytering

Vi kommer att behöva personal löpande under första halvåret 2021 vilket innebär att du kan blir kontaktad längre fram även om du skickat in din ansökan tidigt. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi hanterar alla ansökningar allteftersom de kommer in. Vi har hittills fått in många ansökningar och utreder samtidigt vilket behov av bemanning som finns som till stor del beror på tillgången på vaccin. Därför kan det dröja ett tag innan vi hör av oss. Vi ber om din förståelse för detta. Oavsett är vi väldigt tacksamma för din ansökan.

 

Vi kommer i första hand att försöka bemanna med externt rekryterad personal i syfte att värna om ordinarie verksamhet och arbetsmiljön för dig som medarbetare. I andra hand kommer vi ta in medarbetare som anmält att de vill arbeta med vaccination utanför ordinarie tjänst. 

Från och med 1 juni 2021 går det inte längre att söka jobb på vaccinationsmottagning. Ansökningsmöjligheterna kan komma att ändras om bemanningsbehovet ändras.

Håll dig uppdaterad på regionorebrolan.se 

Nej, du behöver inte söka igen. Vi har kvar din intresseanmälan. Vi har bytt tillvägagångssätt för rekryteringen av personal till vaccinationsmottagningarna för att få en bättre hantering av ansökningarna.

Anställning och schema

Om vi har kontaktat dig gällande anställning så kommer ditt kontrakt per post inom 5-7 arbetsdagar.

När du kan börja jobba beror på flera saker till exempel tillgång på vaccin som avgör hur många bås som behöver bemannas på varje vaccinationsmottagning. Det är platscheferna på vaccinationsmottagningarna som lägger schema för sin personal och du kommer att bli kontaktad av din platschef när det är dags att börja jobba.

Det finns flera olika sorters arbetsuppgifter för läkare, vaccinatör och administrativ personal på vaccinationsmottagning.

Läs mer om roller och arbetsuppgifter.

Utbildning

För att förbereda dig på bästa sätt kan du ta del av de lathundar och instruktioner som finns för den roll du kommer att ha på vaccinationsmottagningen. Att du deltar på den introduktionsutbildning som erbjuds alla anställda är också viktigt. Den sker antingen på Kliniskt träningscentrum, KTC eller på plats på vaccinationsnoden under ledning av platschef.

Ja, det finns det. Vilken utbildning du behöver gå beror på vad du ska jobba med på vaccinationsmottagningen. Läs mer om introduktion och utbildning.

Lön och anställningsvillkor

Ja, just nu är det timanställning och vi erbjuder dig en avtalsenlig lön. Anställningsformer och omfattning baseras utifrån uppdrag och behov (dagtid, kvällar och helger).

Ja, om du arbetar på obekväm arbetstid får du OB-ersättning enligt vårt kollektivavtal.

Ja, du är försäkrad under arbetstid samt på vägen till och från arbetet.

Arbetsmiljö och säkerhet

Ja, du får nya arbetskläder varje arbetspass. På vaccinationsmottagningen jobbar vi i olika typer av skyddsutrustning beroende på arbetsuppgift, men munskydd och visir finns att använda. Närmare instruktioner får du på plats av din platschef.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 5 februari 2021