Region Örebro läns webbplats för personal inom vård och omsorg.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Är du sugen på nytt jobb? Hos oss på IMA/NIMA får du jobba med svårt sjuka patienter som kräver avancerad vård

På neurokirurgiska- och akuta intermediärvårdsavdelning (NIMA) arbetar vi i team med olika professioner. Du och ditt vårdlag omhändertar max tre patienter vilket ger dig möjlighet att lägga mer fokus på varje patient.

Patient och sjuksköterskor på NIMA

Liten enhet med en bred kompetens

Har du arbetat några år som sjuksköterska eller undersköterska och söker nya utmaningar så tycker jag du ska söka till oss på NIMA, Jenny Johansson enhetschef.

Vår spetskompetens ligger inom neurokirurgi och idag vårdar vi dessa patienter både preoperativt och postoperativt direkt efter operation. Nu utökar vi med allmänna intermediärvårdsplatser där vi ska omhänderta akuta patienter som behöver extra övervakning av vitalparametrar.

Vi finns i nybyggda toppmoderna lokaler

NIMA har toppmoderna lokaler högst upp i det nybyggda H-huset. Vi har sex fullt utrustade övervakningsplatser med möjlighet till kontinuerlig övervakning av saturation, andningsfrekvens, telemetri, puls, invasivt- och noninvasivt blodtryck, temp samt ICP och CPP mätning. Vi arbetar med högflöde och BiPap och bygger kompetens för att kunna omhänderta de flesta akuta patienter som är för svårt sjuka för att ligga på vårdavdelning men inte är i behov av intensivvård.

H-huset USÖ
Sjuksköterskor och patient på NIMA

Vill du jobba med avancerad vård?

Vill du gå vidare från vårdavdelningsarbetet och arbeta med mer avancerad vård och svårare sjuka? Då kan NIMA vara nästa steg för dig. Hos oss omhändertar du endast tre patienter vilket ger dig större möjlighet att lägga mer fokus på varje patient.

Är du sedan intresserad av vidareutbildning inom anestesi- eller intensivvård så har vi ett nära samarbete med dessa enheter vilket ger dig en naturlig väg om du vill ta ytterligare steg vidare.

Läs mer om Örebro

Här kan du läsa lite om vad som finns att göra i Örebro med omnejd.

Örebro kommuns hemsida om kultur och fritid

Visit Örebro

Bergslagsleden

Bergslagen cycling

 

Bästa universitetssjukhus

USÖ har två år i rad tilldelats Dagens medicins pris som Sveriges bästa universitetssjukhus. 

Bästa sjukhus

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 2 februari 2022