Region Örebro läns webbplats för personal inom vård och omsorg.
Regionorebrolan.se är Region Örebro läns officiella webbplats med information om de tjänster och den service som vi erbjuder.
Läs om hälsa och sjukdomar och var du kan hitta vård. Logga in för att läsa din journal och göra dina vårdärenden.
Region Örebro läns webbplats för dig som arbetar med regional utveckling i Örebro län.
Kliniken för medicin och geriatrik bedriver såväl akut som planerad utredning, behandling och rehabilitering samt ger god omvårdnad.
Verksamheten omfattar en vårdavdelning med två enheter, medicinmottagning, rehabiliteringsenhet, fysiologisk avdelning samt dialys och njurmedicinsk mottagning.
Vid kliniken finns mobilt närsjukvårdsteam och mobilt stroketeam. Hos oss finns även en enhet med medicinska vårdadministratörer - Skrivexpedition.
Kliniken är den största inom området.
Så långt det är möjligt utformar och genomför vi vården i samråd med patienten. Det humanistiska inslaget i sjukvården prioriteras och kliniken deltar aktivt i arbetet med lasarettets etiska plattform.
Ulrica Hyvönen
Ahmed Hamza Hameed
Charlotta Håkansson
Anette Jakobsson
Anette Jansson
Lena Mileraux
Viktoria Lindberg
Kerstin Öhrn
AK-mottagningen är en del av mottagningen för medicin och geriatrik. Till vår AK-mottagning kommer patienter som behandlas med koagulationshämmande (blodförtunnande) läkemedel.
AK-mottagning, Karlskoga lasarett (regionorebrolan.se)
Dialysmottagningen tar emot patienter från i huvudsak västra Örebro län som behöver hjälp med att rena sitt blod. Mottagningen har 14 platser för bloddialysbehandling. Vid varje dialys ansvarar en sjuksköterska för behandlingen. Vid behov finns också möjlighet att träffa ansvarig läkare. Tillgång finns även till dietist, kurator och sjukgymnast.
Samverkan sker med dialysmottagningarna i Örebro och Lindesberg. Gästdialyspatienter är välkomna i mån av plats.
Vi tar även emot studenter, både i form av studiebesök och daghospitering.
Dialysmottagningen, Karlskoga lasarett (regionorebrolan.se)
I mån av plats kan utomlänspatienter erbjudas gästdialys på våra tre sjukhus i Region Örebro län. Vid en gästdialys tillhandahåller vi de läkemedel som behövs för att genomföra dialysen. Innan vi kan ge dialys behöver vi ett ifyllt gästdialysformulär.
Gästdialysformulär (Pdf, 299kB)
Det är vårdgivaren som fyller i formuläret och som i förväg kontaktar den mottagning där patienten ska få gästdialys för rapportering och provtagningsrutiner. Patienten som önskar gästdialys tar med ifyllt formulär till sitt bokade besök hos oss.
På fysiologiska avdelningen utförs undersökningar för att bedöma funktionen på bland annat hjärta, lungor, vissa kärl och hjärna.
Fysiologiska avdelningen, Karlskoga lasarett (regionorebrolan.se)
Logopedmottagningen är en del av rehabiliteringsenheten vid Karlskoga lasarett. Vi utreder och behandlar personer med sjukdomar och störningar gällande röst, tal, språk, kommunikation och sväljning.
Inom Region Örebro län samarbetar vi mellan de tre sjukhusen i Karlskoga, Lindesberg och Örebro.
Remissförfarande vid misstanke om dyslexi, dyskalkyli eller tal- och språkstörning
Patientinformation Logopedmottagningen Karlskoga (regionorebrolan.se)
Patientinformation Logopedi och foniatri Universitetssjukhuset Örebro (regionorebrolan.se)
Inom kliniken för medicin och geriatrik vid Karlskoga lasarett finns vårdplatsenheten MAVA (medicinsk akutvårdsavdelning). Vårdplatsenheten har två inriktningar, MAVA 1 (tidigare avdelning 3A) och MAVA 2 (tidigare avdelning 3C).
Hos MAVA sker omhändertagande av patienter
MAVA 1, medicinsk akutvårdsavdelning, Karlskoga lasarett (regionorebrolan.se)
MAVA 2, medicinsk akutvårdsavdelning, Karlskoga lasarett (regionorebrolan.se)
Vår mottagning är en specialistmottagning för olika internmedicinska sjukdomar, till exempel hjärt- och kärlsjukdomar, lungsjukdomar, blodsjukdomar, mag-tarm sjukdomar och diabetes.
Mottagningen för medicin och geriatrik, Karlskoga lasarett (regionorebrolan.se)
Till vår mottagning remitteras patienter med olika grader av njursvikt för besök hos njurspecialist eller sjuksköterska.
Vi planerar och genomför utredning inför njurtransplantation samt förbereder inför eventuell bloddialys. Vi utför även långtidsregistrering av blodtryck.
Vår mottagning finns på dialysmottagningen.
Njurmottagningen, Karlskoga lasarett (regionorebrolan.se)
Rehabiliteringsenheten på Karlskoga lasarett ansvarar för rehabilitering för patienter som vårdas och behandlas på sjukhusets avdelningar och mottagningar.
Här arbetar arbetsterapeuter, kuratorer, logopeder, rehabassistenter, sjukgymnaster och undersköterskor i team. Vi har även viss verksamhet inom öppenvården.
Rehabiliteringsenheten, Karlskoga lasarett (regionorebrolan.se)
I regionen finns bland annat tre sjukhus, 29 vårdcentraler, psykiatri och habiliteringsverksamhet där nästan 8000 personer arbetar. Universitetssjukhuset i Örebro är ett av sju sjukhus i landet som bedriver och utvecklar högspecialiserad vård. Sedan 2011 har vi läkarutbildning vilket även fört oss till en position som en etablerad aktör inom klinisk forskning i Sverige och internationellt. Läs mer på: Jobb och utbildning
Klinikens forskningsprojekt
Region Örebro län befinner sig i en spännande fas när det gäller forskning och utveckling. Regionens forskningsstrategi lyfter fram vikten av en omfattande och högkvalitativ forskning för att kunna erbjuda medborgarna de bästa förutsättningarna för hälsa, vård och omsorg.
Läs mer på vår forskningswebb
Kliniken välkomnar studerande och tillhandahåller platser för praktik och utbildning.
Det finns också möjlighet att hospitera på våra mottagningar.
Välkommen att kontakta studentansvarig.
Kerstin Lymar
Sjuksköterska
Lisa Ennefors
Marie Hillver
Biomedicinsk analytiker
Viktoria Olsson
Tove Jävfert
Annika Vähkari
Undersköterska
Sara Hammel
Caroline Persson
Klinisk kvalitetsundersköterska
Avdelningschef
Lenita Sandström
Siri Edströmer
Arbetsterapeut
Ian Eide
Fysioterapeut
Maria Eriksson
Kurator
Karin Ranås
Logoped
Rebecca Wiendl
Medicinsk vårdadministratör
Madelene Rosengren
Hade du nytta av innehållet på denna sida?
Tack för ditt inskick
Vill du skicka lite återkoppling kring vad vi kan göra bättre så kan du göra det här.
Senast uppdaterad: den 20 augusti 2021