Region Örebro läns webbplats för personal inom vård och omsorg.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Fördjupande webbinarier om medicinsk studie- och yrkesvägledning

Varmt välkomna till en webbinarieserie i höst, om medicinsk studie- och yrkesvägledning samt vägledning vid neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Den startar i september och håller på fram till januari 2023. Vi kommer att ge er en fördjupning i olika hälsoområden att beakta vid studie- och yrkesval för att förebygga ohälsa och få ett hållbart arbetsliv.

ons 07 sep - tor 19 jan 2023
00:00 - 00:00

Målgrupp

Studie- och yrkesvägledare, elevhälsan, rektorer och även andra intresserade är varmt välkomna.

Anmälan

Anmäl via Jobba Frisks webbplats.

Pris

Webbinarierna är gratis.

 

Program

7 september kl 15-15:40

Betydelsen av medicinsk studie och yrkesvägledning samt information om när medicinska kontroller behöver göras, redan under praktik och i arbetslivet. Marina Jonsson, specialistsjuksköterska, projektledare, med dr, Centrum för arbets- och miljömedicin, Stockholm. Ingrid Liljelind, certifierad yrkeshygieniker, docent, Arbets- och Miljömedicin, Umeå

28 september kl 15-15:40

Vibrationer i relation till framtida yrke. Pia Rehfisch, specialistläkare, med dr, Arbets- och Miljömedicin, Uppsala

19 oktober kl 15-15:40

Allergi och astma i relation till framtida yrke. Katrin Dierschke, specialistläkare, Arbets- och miljömedicin, Lund

9 november kl 15-15:40

Fysisk belastning, rörelseapparaten och diabetes i relation till framtida yrke. Gunilla Käller, ergonom, Arbets- och miljömedicin, Örebro och Helén Bertilsson, specialistsjuksköterska, Arbets- och miljömedicin, Umeå

30 november kl 15-15:40

Eksem och andra hudsjukdomar i relation till framtida yrke. Nils Hamnerius, överläkare och Jacob Dahlin, yrkeshygieniker, Yrkes- och Miljödermatologiska avdelningen, Skånes universitetssjukhus i Malmö.

18 januari -2023 kl 15-15:40

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar i relation till framtida yrke. Sven Bölte, professor, Karolinska Institutet, Region Stockholm CPF/BUP.