Region Örebro läns webbplats för personal inom vård och omsorg.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Handkirurgen på USÖ bra på omhändertagande av handtrauma

Publicerad: 2021-10-12 10:15

Vid en mindre ceremoni vid handkirurgiska kliniken på USÖ firade de att de blivit ackrediterade som ”European Hand Trauma and Replantation Centre”.

Medarbetare på handkirurgen USÖ framför diplomet på väggen.

Att bli ackrediterad innebär för handkirurgen att de uppfyller ett flertal kriterier som visar att det finns både kompetens, utrustning och forskning vid kliniken. Exempel på kriterier är att kliniken kan ta emot handtrauma dygnet runt alla dagar, det ska finnas både utrustning och kirurger för att utföra avancerad mikrokirurgi, reparera skadade nerver och återimplantera förlorade delar av handen med mera. Kliniken ska också ha en dedikerad rehabiliteringsenhet knuten till sig.

- Ackrediteringen innebär att vi på handkirurgen på USÖ har fått bekräftat att vi finns med bland de främsta handkirurgiska enheterna i Sverige och även i Europa, säger Mattias Hedspång, specialist i handkirurgi.

Ackrediteringen gäller fram till 2026 och under den tiden kommer löpande utvärderingar att göras av FESSH, Federation of European Societies for Surgery of the Hand, som är den organisation som står bakom ackreditering.

Kliniken har tilldelats ett diplom som sattes upp på väggen vid en mindre ceremoni vid kliniken.

- Alla medarbetare ska känna sig stolta och delaktiga i detta. Vi arbetar i team där alla har en viktig roll för att patienten ska få en så bra vård och ett så gott resultat som möjligt, säger Mattias Hedspång.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 12 oktober 2021