Region Örebro läns webbplats för personal inom vård och omsorg.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Riskkommunikation introduktionskurs

Vilket ansvar har jag i kommunikationen om risker? Hur mycket bör jag berätta? Vad säger jag till media? Det är delar som kommer att tas upp under introduktionskursen i riskkommunikation.

tis 14 mar - ons 15 mar 2023
09:00 - 16:00
fre 17 feb 2023
Konferenslokal Sottern, Universitetssjukhuset Örebro

Deltagarna får kunskaper om olika myndigheters roller, samt hur man upprättar en kommunikations- och tidplan, identifierar målgrupper och informationsvägar. Inom kursen kommer vi att gå igenom grunderna och viktiga begrepp inom riskkommunikation samt förståelse för kommunikationens roll i dialogen mellan experter, myndigheter, media, näringsliv och allmänhet. Verkliga fall kommer diskuteras i grupper.

Utbildningen anordnas gemensamt av Arbets- och miljömedicin i Örebro, Uppsala och Linköping.

Antal platser: Max 30 deltagare

Målgrupp: Huvudsakligen nyanställda inom Arbets- och miljömedicin. I mån av plats är även andra som är verksamma inom ämnesområdet välkomna.

Kostnad: 2 500 kr/deltagare inklusive föreläsningar, kursmaterial, fika, lunch och kursmiddag (exklusive moms).

Sista anmälningsdag: 17 februari 2023. Vid avbokning efter 28 februari debiteras hela kursavgiften. Vid förhinder att delta kan platsen överlåtas till annan person från samma arbetsplats.

Du kan få rabatterat pris på Hotell Hjalmar i Örebro i samband med kursen. Som deltagare betalar du endast 995 kr för övernattning 14/3-15/3 om du uppger ”Riskkommunikation” i samband med bokningen. Det finns ett begränsat antal rum till detta pris så kontakta gärna hotellet så snart som möjligt om du är intresserad.

Klicka här för att ladda ner kursbeskrivningen

Klicka här för att ladda ner kursprogrammet

Klicka här för att ladda ner karta

Varm välkommen med din anmälan!